Csúszik a napelemes pályázat - megvannak az új határidők

Még sok a nyitott kérdés a korábban beharangozott lakossági napelemes pályázattal kapcsolatban, és potenciális pályázók nagyon várják már, hogy benyújtásra kerülhessenek a kérelmek. Friss hír, hogy mind a regisztráció, mind a benyújtás határidejét későbbre tolták! Mutatjuk az új határidőket, hogy az érintettek fel tudjanak készülni, hiszen ez kivételes lehetőség a hazai lakosság számára!

 

Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv keretében meghirdetett lakossági napelemes pályázat esetében mind a kivitelezői regisztráció határideje, mind az első benyújtási határidő eltolásra került. Ennek oka valószínűleg, hogy a társadalmi egyeztetés során beérkezett véleményeket és javaslatokat  beépítik a kritériumrendszerbe. A regisztrációra megszabott új határidő 2021.10.18-a lett.

A kivitelező vállalkozások nyilvántartásba vétele mellett most először a korábban 2021.11.15-re ígért első benyújtási dátumot is módosították. Az új időpont 2021.12.06-a lett. Pályázati tapasztalatokból kiindulva a végleges pályázati kiírás megjelenése is az eddig elképzelthez képest később fog megjelenni. Jelen állás szerint úgy véljük, hogy a december 6-i beadáshoz képest nagyjából egy hónappal előbb, vagyis november elején várható a dokumentum közzététele. 

ÉRDEMES VÁRNI A KIVÉTELES LEHETŐSÉGRE

Vannak néhányan, akik már hitetlenkednek a pályázat megjelenésében, hiszen a kivitelezői regisztráció időpontjának már többszöri eltolása, és a benyújtási határidő fél hónapos csúszása is aggodalomra adhat okot. Erre viszont rácáfol az a tény, hogy mind Magyarországot, mind az Európai Uniót sürgetik a klímacélokhoz meghatározott határidők. Jelen pályázat fontos részét képezi hazánk azon célkitűzésének, hogy 2030-ra 200.000 háztartásnál legyen tetőre szerelt napelemes rendszer. A karbonsemleges működésnek pedig a napelemrendszerek fontos részét képezik.

Jelen pályázat pedig olyan kivételes lehetőség, ami korábban nem volt és félő, hogy többet nem is lesz. Ezidáig nem volt olyan támogatás, ami 100%-ban térítette volna meg a beruházást. Ez pedig azért is előnyös, mert így a tulajdonosoknak nem kell megtérülés számításba bonyolódni, hiszen a napelemes rendszer azonnal spórolást, esetenként jövedelemtermelést eredményez. Így arra bíztatunk mindenkit, hogy tartson ki, készüljön fel az újabb határidőig, és valósítsa meg álmát egy napelemrendszerrel!

Ingyen napelem, 100% vissza nem térítendő támogatással!

Érkezik idén az új lakossági napelemes pályázat, amellyel Ingyen napelemes rendszerhez juthat. Kérjen ajánlatot, és pályázzon az elsők között!

Az EU-Solar napelem kalkulátor segítségével percek alatt kiszámolhatja, mekkora napelemes rendszerre van szüksége:

Kattintson ide és számolja ki 1 perc alatt, hogy mekkora napelemes rendszerre van szüksége!

Hirdetés átugrása →