Az agrárium nem ér rá.

Rugalmas, az agráriumhoz értő, de a takarékokra jellemző közvetlen ügyfélkiszolgálású üzletág szolgálja ki a jövőben a mezőgazdaságból élőket a Takarékbanknál. Év végéig az agrárügyfelek már nemcsak a gazdaságuk méretéhez és terveihez igazodó pénzügyi segítséget, hanem tanácsadást is igénybe vehetnek az ország minden régiójában.

Májustól, az új Takarékbank indulásától önálló üzletágként működik az agrárterület. Miért jó ez az ügyfeleknek? Erre a kérdésre Hollósi Dávid agrárigazgató röviden azt válaszolja, azért, mert ezentúl külön tanácsadók és ügyintézők foglalkoznak ezzel a speciális ügyfélkörrel, amelyik jól hitelezhető, ugyanakkor nincs ideje a hosszú elbírálásokra várni, mert munkájukat a biológiai és az éghajlati ciklusok irányítják. Mindemellett különbözőek, hisz van, aki kicsiben, és van, aki nagyban, a legmodernebb technológiák felhasználásával gazdálkodik. Ők mind, legyenek meglévő vagy akár leendő ügyfelek, számíthatnak a takarékok segítségére.

Májusban négy városban indult el a tanácsadói hálózattal is ellátott üzletág. Mohácson, Sárbogárdon, Komáromban és Győrben már az agrárium minden csínját-bínját ismerő kollégák szolgálják ki az ügyfelket. A többi régió az év végéig csatlakozik az új rendszerhez. Azonban már addig is mindenhol bevezeti a Takarékbank az üzemméret szerinti szegmentációt. A határ a 200 hektár feletti üzemméretű egység vagy az ezzel egyenértékű állattenyésztő, kertész, szőlész-borász ügyfelek gazdaságai. Az ekkora területen gazdálkodókat mobil bankárok szolgálják ki, igény esetén egyedi ajánlatokkal. Tartják a kapcsolatot a partnerekkel, értékesítenek, intézkednek, egyszóval menedzselik az ügyfelek igényeit. Az ő munkájukat segítik az agrárvénával rendelkező üzleti elemzők, az ügyfélreferensek pedig az univerzális fiókokban dolgoznak és sztenderd termékekkel szolgálják ki a 200 hektár/üzemméret alatti ügyfeleket.

A Takarékbank 5-6 vezérterméket dolgozott ki, pont olyanokat, amelyekre egy tipikus mezőgazdasági ügyfélnek szüksége van. Ezek az
Agrár Széchenyi Kártya, a normatív támogatások előfinanszírozása, a földvásárlási hitel, a géphitel, géplízing, a beruházási hitelek és egyéb eseti forgóeszközhitelek. A közel-
jövőben az új üzletág létrehoz egy prémium agrárcsoportot is, ahol extra........

Cikkünk teljes terjedelmében a K&K Magazin júniusi számában jelenik meg. Keresse a nagyobb újságosoknál, vagy fizessen elő! Ha kérdése van, írjon nekünk!

 

Hirdetés átugrása →