Új lehetőség a hazai vállalkozásoknak

Új hitelterméket indít 20 milliárd forintos keretösszeggel a mikro-, kis- és középvállalkozások beruházásainak finanszírozására az MFB.

Az MFB forrását a cégek a pénzintézet pályázatán nyertes pénzügyi vállalkozásokon keresztül érhetik el. A hétfőtől igényelhető új hiteltermék keretét a bank saját tőkéjének felhasználásából biztosítja. Az igényelhető hitelösszeg vállalkozásonként egymillió és 100 millió forint közötti összegre tehető, a futamidő legfeljebb tíz évig terjedhet, a hitel kamata pedig maximum 4,97 százalék lehet.

 

A 20 milliárdos konstrukció meghirdetése egy átfogó stratégia, az MFB Vállalkozásfinanszírozási Program 2020 első eleme, pilot programja. Február végén értékelik az eredményeket, és annak függvényében már március közepén meghirdetnék a második ütem összegét, amely nagyobb, akár az első keretösszeg többszöröse is lehet.

 

Amennyiben nincs megfelelő fedezete a cégnek, bevonhatók az ügyletbe az intézményi garanciatársaságok, nincs szükség tehát több száz százalékos hitelfedezeti rátára – olvasható az MTI beszámolójában.

 

Hirdetés átugrása →